IN MEMORIAM
Aavo Ots 25.01.1951–10.06.2023

Lahkunud on emeriitdotsent Aavo Ots – abikaasa, isa, trompetist, pedagoog ja puhkpilliorkestrite dirigent, Viimsi muusikakooli pikaaegne trompeti eriala õpetaja.

Aavo Ots sündis Vastseliinas ja alustas trompetiõpinguid Leonid Eriku juhendamisel. Ta õppis Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis trompeti ja koorijuhtimise erialal ning lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi koorijuhtimise erialal Gustav Ernesaksa ja Olev Oja klassis ning trompeti erialal Tõnu Tarumi klassis. Trompetiõpingutega jätkas ta Leningradi riiklikus konservatooriumis. Aavo Ots on mänginud “Estonia” teatri orkestris. Kuni surmani töötas ta Viimsi muusikakoolis, Eesti muusika- ja teatriakadeemias ning Tallinna muusika-ja balletikoolis. Üle 30 aasta korraldas ta kunstilise juhina rahvusvahelisi trompetipäevi, arvukaid meistriklasse, suvelaagreid õpilastele ja kontserte.

Aavo Ots on dirigeerinud üldlaulupidudel ja üliõpilaslaulupidudel “Gaudeamus” puhkpilliorkestreid ning olnud puhkpilliorkestrite üldjuht. Ta on mitmekordne Eesti kultuurkapitali aastapreemia laureet ja pälvinud mitmel korral Eesti kooriühingu aasta orkestridirigendi nimetuse. Talle on omistatud Valgetähe V klassi teenetemärk.

Oleme Aavole südamest tänulikud pühendumuse ja panuse eest Eesti muusikaellu ning töö eest Viimsi kogukonnaga. Tema pärand jääb vaskpuhkpillimängu hariduses kestma veel aastakümneteks. Hoiame lahkunu mälestust ja langetame leinas ühiselt pea. Avaldame sügavat kaastunnet lähedastele.

Hüvastijätt Aavo Otsaga toimub 16.juunil kell 11 Tallinna Jaani kirikus.